tisdag, april 24, 2012

Runkeeper, Endomondo, Cardiotrainer, Funbeat eller någon annan löparapp till android, vilken är bäst?

Har fått för mig att börja springa igen något som sammanfaller med att jag precis köpt ny telefon. På den gamla HTC magic med android fick jag bara googles mina spår att fungera hjälpligt mot slutet men han med att testa Runkeeper och Cardiotrainer också. I vilket fall, ny telefon (HTC one S) nya möjligheter och efter att ha läst lite på forum kollat apparnas hemsidor samt testat dem lite igen i telefonen kommer nu mitt omdöme.

Som glad amatör är det viktigaste så klart att man bara kommer ut och rör på sig men som lite nörd så har jag svårt att stanna där när jag väl börjat. Alla programmen tycker jag gör det roligare att springa och alla fungerar hyfsat. Konstigt nog hittar jag inte så många och framför allt inte nya ressessioner av löparappar därför skriver jag ner mitt lilla test.

Mina spår

Bland de sämre fungerande löparapparna får jag nog placera mina spår eller my tracks som det också kallas. Lite problem att synka mot andra program och sparsam grafik både på nätet och i telefonen. Men jag gissar att google kommer att förbättra den.

Jag har tidigare bara använt Funbeat utanför telefonen och webbsidan fungerar utmärkt. Men tyvärr är deras app i mobilen lite snålt tilltagen och inte allt för mycket information görs tillgänglig. Det finns inte heller lika många tillval som för till exempel Runkeeper och Endomondo som har intrevallträning med coachnig och ger mer information under löpningen.

Cardiotrainer gillade jag till min gamla telefon men deras hemsida har en hel del övrigt att önska. Hemsidan gör att jag inte kommer använda programmet i framtiden, där görs nästan ingen rolig information tillgänglig. Ett plus kan dock vara alla viktnedgångs-appar som går att knyta till Cardiotrainer, men det är inget jag fokuserar på.Personligen tycker jag att det är ganska jämnt mellan Runkeeper och Endomondo. Jag har dock läst på några forum och hört det viskas att Runkeeper inte är lika stabilt, men det är inget jag själv upplevt. Eftersom man måste välja en fastnar jag ändå till slut för Endomondo. Endomondo tycks ha några fler valmöjligheter vad gäller intrevallsystem och coaching dessutom känns hemsidan trevligare och bra information är lätt tillgänglig. Ett litet plus dock till Runkeeper för att dom lägger upp träningsprogram offentligt som man kan ta del av. Kanske lite syniskt men dessa program knyter dock inte an till telefonen vilket gör att man lika gärna kan följa dem om man inte använder Runkeeper. Dessutom känns sättet man uppgraderar till PRO hos Endomondo lite enklare och mer värt pengarna. Kort sagt, två bra appar men jag fastnade för Endomondo.I övrigt kanske det kan vara fördel att ha samma app som vänner så att man kan sporra varandra i sin träning. Kanske är det också därför som Runkeeper är så populär i Sverige. Eftersom jag också styrketränar vid väl spridda tillfällen får jag dock säga att inget av programmen har någon superfunktion för detta och jag tänker testa JEFIT appen för styrketräning.

onsdag, april 18, 2012

Väljarna föredrar sol, vind och vatten framför kärnkraft

Basindustrin eller SKGS som det kallas gick tidigare felaktigt ut i SvD och sa att väljarna vill ha mer kärnkraft en titt på några opinionsundersökningar visar att så inte är fallet svenskarna föredrar sol, vind och vatten. Nu har vi rättat dem, läs artikeln på SvD Brännpunkt.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...