måndag, maj 07, 2012

Klimatförnerkarna i kommunerna bör lyssna på forskarna!

Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) har nyligen gjort en undersökning som visar att 
Enligt rapporten är 30 procent av beslutsfattarna övertygade om att förändringen pågår och att den viktigaste orsaken är människans utsläpp av växthusgaser, medan nio procent befinner sig på andra sidan planket och helt förnekar fenomenet. Övriga, 61 procent, är osäkra och säger sig inte vara övertygade om att människan orsakat uppvärmningen. Många, 48 procent, litar inte fullt ut på klimatforskarna.
Samtidigt i verkligheten beskriver SMHI hur klimatförändringarna förändrar vädret i Sverige. Det är tyvärr fortfarande viktigt att bemöta klimatförvirrarnas propaganda.


Figurerna visar förändringen av temperatur respektive nederbörd för hela året när perioden 1991-2011 jämförs med standardnormalperioden 1961-1990. För större delen av landet har temperaturen stigit med ungefär 1,0 ºC, medan det i delar av Lapplandsfjällen har blivit omkring 1,5 ºC varmare. Denna utveckling ligger i linje med den globala uppvärmningen och vad som kan förväntas med utgångspunkt från klimatscenarier beräknade för Sverige. 

3 kommentarer:

Kent L sa...

Även om klimatet ändrats mycket på jorden i ett geologiskt perspektiv är det värt mödan att i ökad utsträckning gå över mot förnyelsebara energibärare och därmed minska den ökade växthuseffekten som orsakats av utsläpp av bl a (främst) koldioxid. Den fossila oljan (och kol och naturgas) närmas sig sin produktionstopp ("peak"), så även av denna anledning måste vi gå över mot förnyelsebara energibärare. http://kentlundgren.blogspot.se/2010/09/en-okad-vaxthuseffekt-maste-begransas.html

Niclas Sandin sa...

Hej Magnus,

Riktigt så illa som FOI vill ha det är det nog inte.

http://www.redbluegreen.se/2012/05/foi-trollar-fram-klimatskeptiker/

Magnus Westerstrand sa...

Vet inte... kanske inte lika illa som det speglades i media men lika fullt illa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...