lördag, december 17, 2011

Partiledaren i Kristdemokraterna är inte det viktiga

Vet inte i hur många år jag sagt det men varför inte göra det igen, det tycks ha svårt att nå ut. Det stora problemet för kristdemokraterna är en högljud fanatisk gren med bottnar i bland annat livets ord. För mig blev det helt klart och tydligt efter spektaklet som den grenen ställde till med kring abortfrågan på de första riksting jag var delaktig på och detta kom upp (jag hoppades redan då att dom skulle fullfölja sina hot och bilda ett nytt parti). Denna grupp har flertalet gånger saboterat för kristdemokraterna och är  förmodligen huvudorsaken till att partiet har så svårt att nå ut då man hela tiden måste ta hänsyn till dem. Dessutom gör deras ständiga utspel att folk uppfattar kristdemokraterna som smått fanatiska i HBT och trosfrågor. Detta gör att "verklighetens folk" knappast ens vill ta i kristdemokraterna med tång.

Tyvärr ser det ut som att Hägglund inte vågar gå så långt som man borde göra och därför tror jag att kristdemokraterna kommer fortsätta sin kräftgång. Det finns inte nog många i Sverige som är beredda att rösta på ett homofientligt närmast religiöst parti (så uppfattas man av många).

Att Hägglund nu mest troligt får sitta kvar är inte förvånande den del som gjort uppror (igen) har aldrig varit stor nog att nå hela vägen fram inom kristdemokraterna. Att man skulle kunna övertyga nog många att släppa in dem i varmrummet efter allt som dom gjort under så många år kändes heller inte troligt, hur bra Odell än skulle vara på att hantera de olika grupperingarna.

Majoritet%20vill%20att%20H%C3%A4gglund%20sitter%20kvar

Man kan väll sammanfatta det med att det inte är någon överraskning att folk inte vill rösta på kristdemokraterna så som kd uppfattas idag och att det är inte förvånande att Hägglund har större stöd än Odell (främst med tanke på vilka som stöder honom). Jag skulle däremot bli förvånad om kristdemokraterna tar tag i sina problem.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...