onsdag, juni 24, 2009

Nils Lundgren gör bort sig!

Igår kittlade det i lilltån så jag kände på mig att Lundgren var nära att göra bort sig... jag behövde inte vänta längre än en dag.

För idag fick spektaklet vara med i SvT av någon anledning. Lundgren han på den korta tiden med att avge två klara fel.

1. Han hävdade att Al Gore sagt att havsnivån kommer stiga med 6 meter (om jag mins rätt). Här finns Gores film, där hittar jag inget sådant citat. (men jag medger att Gore var otydlig om tidsskalan i sin film)

2. Havsnivåhöjningarna stiger ungefär som förut, och så vidare... som hämtat ur en gammal myt som cirkulerat länge och som jag redan bemött på bloggen Uppsalainitiativet .

Vad var det jag sa...

Skönt att se att det finns ekonomer som också reagerar på utspelet.

***Uppdatering***

Rätt ska vara rätt, jag var slarvig när jag skrev inlägget... minnet svek och mindes inte vad exakt som sades på morgonen. Men nu finns klippet på SvT:play lundgren sa följande:

70cm om året ungefär har havsnivåytan stigit för överskådlig tid bakåt
(fel hur man än vrider det, även om han syftade på 100år)

att Gore har sagt att havsnivåytan ska stiga 6m på 100år

Vilka båda är fel.

tisdag, juni 23, 2009

Lundgren och Radetzki nära att göra bort sig

Tja, att döma av en artikel i DN idag så verkar de gett sig in på ett område de inte behärskar... den som lever får se. Man kan inte annat än sucka, Klimatförvirrarna sprider så mycket dynga att man inte ens hinner visa felen hos den ena innan nästa dyker upp... Har Journalister slutat tillämpa källkritik? Måste vi stackars fritidsbloggare reda ut allt åt dom? Jag menar DN borde i alla fall ha lite koll.

Medan fortsätter klimatförändringarna att ställa till problem...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...