tisdag, mars 24, 2009

Uppsalainitiativet

Det känns roligt att uppsalainitiativet har börjat ta form, vid starten var min tanke mest att bevaka den inhemska klimatdebatten men vi växer oss större och större. Förutom mail från personer i alla riksdagspartier så har vi fått en hel del från enskilda personer och andra grupper som alla är väldigt glada att vi startat initiativet. Erbjudanden om föredragshållningar och debatter har också kommit in, min inställning är dock att det inte finns något att diskutera med de svenska förvirrarna i klimatdebatten, de har so far inte haft något relevant att komma med.

Senaste inspelet skedde på Newsmill och handlade bland annat om Carbon Capture and Storage (CCS) teknik, poängen är att man inte bör ta tekniken som något som är en stor lösning på den globala uppvärmningen. Lite roligt var det att efter vi skrivit artikeln dök det upp en artikel i Econmist som var inne på samma spår.

Andra bloggande medlemmar i uppsalainitiativet går att läsa; Anders Martinsson, Z, Patrik Lindefors och AndersE.

Jag spydde för övrigt själv lite galla på newmill över akademiker som offentligt går ut och anklagar forskare för att inte veta va de håller på med samtidigt som de själva inte ens kollat upp de mest grundläggande i sina egna påståenden.

Sen tänkte jag passa på och tipsa om att det nu mera finns bra genomgångar kring olika klimatmyter på Youtube, tex:
Det finns så klart också saker man kan skratta åt i frågan:


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...