lördag, februari 28, 2009

Konservativa konsumerar mest porr

Det är i alla fall en rimlig slutsats från en ny amerikansk undersökning. Det är en nationell studie som undersökte användandet av nätporr. I stort kan man säga att det inte var så jättestor skillnad mellan de olika amerikanska statera men de konservativa staterna (som röstar i högre grad på republikanerna) konsumerade mer porr.

När det handlar om amerikanska undersökningar kan frågorna bli ganska konstiga, men det kan vara värt att påpeka att de stater som i störst utsträckning höll med om följande formuleringar också köpte mest porr.

”AIDS kan vara guds straff för omoraliskt sexuellt beteende”

”Jag har en gammaldags syn på värden som rör familj och äktenskap”


De stater som stiftat lagar som förbjuder homosexuella äktenskap verkar också konsumera mer porr än de som inte gjorde detta.

********
Uppdatering: Nu har nyheten hittat till Sverige.

3 kommentarer:

Karl Henriksson sa...

Möjligtvis kan man invända att det är individer snarare än stater som konsumerar porr och att rubriken endast är sann om samma individer som ger uttryck för konservativa värderingar också är de som konsumerar porren. (Som jämförelse kan nämnas att norrmän statistiskt sett är mer kyrksamma än svenskar samtidigt som norska kyrkor utsatts för fler attentat av olika slag än svenska. Det behöver inte nödvändigtvis betyda att kyrksamma utför fler attentat mot kyrkor än andra...)

Magnus Westerstrand sa...

Vist är det så

Anonym sa...

Tja...den mest relevanta frågan är väl om det finns något orsakssamband.

Är sambandet att konservativa ideal driver fram porr intresse eller är sambandet att gott om pengar gör det möjligt att betala för porr?

Min gissning är nog att alla igenomsnitt konsumerar lika mycket porr, men att de som har tight ekonomi håller till godo med sånt de hittar via fildelning.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...