torsdag, januari 24, 2008

Riksting och kommun och landstingsdagar

Så var det dags att packa och åka ner till Uppsala för riksting och kommun och landstingsdagarna. Lite extra kul är det att det är i Uppsala och ryktet säger att en insändare om homosexuella och äktenskapet kommit in i tidningen kristdemokraten (som kommer ut imorgon). Jag och en "mer lyssnad på" kollega har skrivit den, förhoppningsvis kan den i alla fall röra om lite. Lite komiskt är det också att ryktet säger att artikeln i tidningen bär fel namn och i stället för mitt namn ska en av de mer ärkekonservativa namnen finnas där, den som lever får se!

fredag, januari 18, 2008

Evighetsmaskin

Ni har säkert sett denna men jag kan inte låta bli att lägga upp den och påpeka att det inte finns för få naturvetare och tekniker i riksdagen!“Varför inte en perpetuum mobile?” hehe...

onsdag, januari 16, 2008

Roligast i år?

Via VoF ser jag att Tidskriften The Astrological Magazine har fått lägga ner på grund av oförutsedda händelser!

Jag, pirat?

Egentligen önskar jag att det fanns en möjlighet till förändrad upphovsrätt och system som kan se till att den efterlevs men jag har svårt att se att det skulle finnas tekniska lösningar till detta. Därför tycker jag att det är av största vikt att staten inte bygger på sig än fler uppgifter man inte kan leverera och framförallt att man inte börjar jaga privatpersoner och tonåringar så som sker i andra länder.

Min typ en vecka gamla insändare har i alla fall letat sig in i NSD nu, undra varför Norrbottenskuriren inte ville ta in den då deras ledare trots allt nyss skrivit om frågan...

tisdag, januari 15, 2008

Kristdemokraterna i EU

I gårdagens kommentar till en SvD artikel sa jag att jag inte gillar Lennart Sacrédeus ide om åt vilket håll kristdemokraterna ska gå. Jag passade också på att påpeka att han och gruppen runt honom nu kommer göra allt för att han ska synas och ta en plats inför EU-valet, något jag hoppas att dom inte lyckas med. Men var så säker på att han och livets ord inte gett upp trotts den senaste tidens motgångar. Ta en liten tillbaka blick, Livets ord har alltid lätt att mobilisera.

Samma gamla gäng

Mins ni vilka som levde om mest i abortfrågan ? Har ni noterat vilka som lever om mest i homofrågan?

Nå ja jag tror dock denna fråga kommer att sluta precis som den förra, när dom är överkörda gäller de att försöka läka såren och mobilisera på nytt i samma frågor om och om och åter om igen, precis som vanligt. Någon gång kommer partistyrelsen att måsta göra upp med den fallangen man kan inte hålla på och trampa i samma fotspår år ut och år in.

Nu har Lennart Sacrédeus dessutom ett EU val inom horisonten och det är tydligt att han och hans anhängare kommer att göra allt för att se till att han får chansen att representera Kristdemokraterna nu när Wijkman inte ställer upp längre. Jag behöver nog inte säga att jag personligen inte vill att partiet ska ta den riktning Sacrédeus står för och tror inte heller att så blir fallet.

måndag, januari 14, 2008

Stå på er!

Som jag flera gånger på bloggen påpekat så förstår jag inte varför Kristdemokraterna inte vill låta homosexuella ingå äktenskap, det ligger inte alls i ideologin om att värna om den ”lilla” människan som varit partiets honnörsord. Dessutom vet vi från valanalysen att Kristdemokraterna förlorar väljare på sin omodärna homofoba inställning.

Om man dessutom har marken mot örat kan man höra att alla i partiet inte alls står bakom ett förbud för homosexuella att ingå äktenskap, speciellt inte bland de yngre. Dessutom är det en dålig hållning med tanke på att Kristdemokraterna försöker driva att man tydligt ska skilja på stat och kyrka, något man inte gör om man låter kyrkan ha kvar del av vigselrätten.

Tack för stödet ifrån ifrån partistyrelsen, förhoppningsvis kan detta röra om lite i partiet!

lördag, januari 12, 2008

Sparlåga på bloggen

Lite väl mycket att stå i vid sidan om så det blir sparlåga här ett tag framöver. För tillfället är jag lite irriterad över att tidningarna inte verkar villa ta in mina insändare rörande fildelningsdebatten men kanske kommer dom in tids nog.

Nå, tänkte i alla fall posta lite nöje, 2 videos om varför folk tror på konstiga ting och så New Scientists populäraste videos under 2007.

fredag, januari 04, 2008

Mycket att hålla reda på inom forskningsvärlden

Graversen et. al. från Stockholms universitet har ett intressant papper i Nature. Pappret rör processerna kring Arktis’ uppvärmning. I pappret klankar man kanske lite ovetandes ner på klimatmodellerna och Gavin på Real Climate gillar inte de eftersom det tycks som att Graversen et. al. missat vad modellerna egentligen säger.

Som vanligt sprider sig vetenskapliga ”kontroverser” som ringar på vattnet i ”populär” media där allt övertolkas ett extra varv och helt plötsligt smyger sig mystik och icke antropogena temperaturökningar in i bilden där dom tydligen inte hör hemma. (i rätt kontext, det finns självklart också icke ”antropogena” temperatuerökningar.)

Det ska bli intressant att se hur detta tolkas i svensk media.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...