söndag, november 23, 2008

Lars Bern är okunnig

SvD vars en avdelning redan fått pris som årets förvirrare från föreningen vetenskap och folkbildning skiter som vanligt i faktakollen.

Så här kommer några snabba saker som Lars Bern inte förstått.

1. Det är inte konstigt att det inte finns forskare som framför det Lars säger eftersom det Lars säger är fel. Forskare inom ett ämne kan inte komma med vilka tokiga idéer som helst.

2. Vad som hände med GISS data kan ni läsa här, Lars Bern måste verkligen vara desperat när han försöker angripa forskare för opublicerat material som dessutom nu är korrekt.

3. Lars Bern om du vet något om forskning så vet du att det är den publicerade och granskade forskningen som är viktig inte vad olika forskare råkar tycka. Om man ska gå på åsikter så kan man titta och hitta att ALLA stora vetenskapliga akademier klart och tydligt säger att Lars Bern har fel! Och inte EN ENDA tror att han har rätt!

4. Varför använder man modeller? För att uträkningarna tar för lång tid att göra för hand... på Lars Berns tid kanske det var möjligt att bedriva forskning utan datorer men i dagsläget använder sig en mycket stor del av alla naturvetenskapliga fällt av modeller. Forskningen om växthuseffekten har pågått i över hundra år och en del av den forskningen har sammanfattats av IPCC man kan själv läsa där och se vilka VETENSKAPLIGT PUBLICERADE och hållbara bevis man bygger sina slutsatser på.

5. Lars Bern påstår att allt fler upptäckte pekar mot att det inte är en högre halt av växthusgaser som står för en majoritet av den nu pågående uppvärmningen. MEN MISSLYCKAS MED ATT GE ETT ENDA EXEMPEL PÅ DETTA TROTS ATT HAN HAR HAFT MÖJLIGHETEN I TVÅ LÅNGA DEBATTARTIKLAR.

Jag har inte tid att gå in mer i detalj på detta just nu då jag sitter och jobbar, men kommer att återkomma på uppsalainitiativets blogg när jag får tid över. Som några har märkt så har jag ”stängt av” kommentars funktionen eftersom jag inte tycker mig ha tid över för tillfället för att försöka hålla koll på alla kommentarer som trillar in. Detta kommer återgå då allt lugnar sig.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...