onsdag, september 03, 2008

Palin, Obama och vetenskapen

har Republikanerna lyckats välja en person som tycks jämställa intelligent design och evolutionsteorin, som är så förvirrad angående den globala uppvärmningen att hon inte tror att människan har något att göra med den och så vitt jag förstår förespråkar abstines only för mindre könssjukdomar och tonårs aborter... kanske inte så förvånande men man kan ju konstatera att hon skulle varit omöjlig att ha högst upp i ett parti i Sverige, hur ska media rapportera ”rättvist” om en sådan kandidat?

För den som är intresserad av att hänga med i hur det går i presidentvalet rekommenderar jag sidan Electoral-vote där det just nu är tydligt att McCain kommer få det riktigt besvärligt.

Obama har förövrigt svarat på något som kallas Science Debate 2008, det är tydligt att han är på rätt spår men som det pekas ut på annat håll är svaren ofta vaga och finansieringen minst sagt oklar. Vi får väll hoppas att det är McCain som svarar för republikanerna och inte Palin.

Om någon funderar på varför abstinens only är en dålig ide så rekommenderar jag läsning hos the frontal cortex, teens and sex.

Det rapporteras nu också om att det senaste årtiondet är det varmaste på minst 1,300 år och med tanke på det så funderar jag på om det inte kunde ha funkat med en Terminator som vice president? (jaja, jag vet att de inte skulle gå men kul hade det varit).

För övrigt är det Mann et al. Som har skrivit det nya pappret jag nämner ovan, mannen som är klimatförvirrarnas favorithackkyckling. Tidigare har man bland annat hoppat på honom för att använda trädringar som ”proxy” för att försöka återskapa historiska temperaturer. Denna gång kör han också utan ”trädringar” de återstår att se vad klimatförvirrarna hittar på nu.

2 kommentarer:

Gareth sa...

Hi magnus,

Sorry - followed you here from Eli's warrem. Any chance you can do a decent English translation of the latest item at the ISSS-08 blog here (2 Sept entry). I'd really like to blog this at Hot Topic...

If that's an imposition, I'll try and parse the Google version, but my Swedish is next to non-existent. I can count to ten in Danish... ;-)

Magnus sa...

done:
http://westerstrand.blogspot.com/2008/09/methane-hot-topic.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...