söndag, februari 03, 2008

Vattenbrist ett stort problem

Ja, vattenbrist är ett stort problem och det som händer nu i USA ett bra exempel. När nu klimatet håller på att förändras ökas dessutom problemen på vissa ställen, det är därför forskarna inte håller med bland andra Lomborg om att man bör satsa på annat före minskade utsläpp av koldioxid.

Coloradofloden är ett gissel som också förtydligar problemen med floder som rinner genom flera länder. Vad ger Las Vegas rätten att dämma upp floden och använda huvuddelen till bevattning till en stad en bra bit bort? Vad säger Mexico när vattnet i floden stundtals nästan är slut och det som kommer vidare redan är förorenat av USA? Är det där vattnet faller som ska vara avgörande eller ska man försöka bevara ett system som ser ut ungefär som det gjort tidigare?

En sak är i alla fall säkert, det billiga subventionerade vattnet gör att effektiva bevattningssystem lyser med sin frånvaro. Därför vore det bäst att höja priset på vatten precis som på koldioxidutsläpp för att få fram bra lösningar och bättre användning av marken.

2 kommentarer:

Magnus Andersson sa...

Att all forskning visar på historisk naturlig torka och högre fuktighet på olika ställen i USA vid varmt klimat sk*ter du i?

Att den krypmande sjön orsakats av en damm sk*ter du också i?

Ja, vad du...

Magnus sa...

Det är just kopplingen till varmt klimat jag gör... vake up jag fattar inte hur du kan vara så fastsnöad i din CO2 historia och jag orkar inte dra den igen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...