fredag, februari 01, 2008

Kollodialt Silver

Av alla sjuka saker, hur kan man sälja ”kollodialt silver” som läkemedel?!? Inte nog med att medlet inte ens säkert innehåller några verksamma ”kolloider” huvud delen av ämnet består tydligen av silverjoner. Silver kan vara skadligt i för höga doser... Dessutom har jag inte sett någon belagd effekt om att det skulle fungera som medicin.

Men dummast av allt är nog att kalla det kollodialt silver, suck, tyvärr verkar det som att människor går på detta lurendrejeri och köper skiten. Om nu någon skulle hitta hit via Google och veta någon som köper svamlet skicka dom gärna hit så ska jag försöka förklara varför dom blir lurade. Kanske blir en längre bloggpost om ämnet om jag får tid över senare ikväll…

13 kommentarer:

Anonym sa...

Westerstrand...
Det är uppenbart att du inte har en aning om vad det är du pratar om. Det finns miljoner människor välden över som blir hjälpta av det kollodiala silvret. Och om det är så att du inte kan finna så mycket forskning om detta så beror det på att det inte direkt är prioriterat i vårt sjuka "naturvetenskapliga samhälle" som gör allt för att förkasta framgångsrika alternativ till den traditionella sjukvården och forskningen. För vem ska då köpa alla dyra kemiska mediciner som vi producerar i hysteri??
Och förresten, som om den traditionella forskningen skulle vara så mycket bättre. Jag råkar veta att det fuskas oerhört inom den forskningen för att uppnå ÖNSKADE resultat. För att människor ska bli friskare? Nej, för att tjäna pengar så klart!! Majoriteten av forskningen utgår dessutom från män, vilket gör den i stort sett värdelös för oss kvinnor. ...och tänk att det finns de som dementerar att vi lever i ett patriarkalt samhälle?? Suck!
Nåja, tillbaka till silvret... Jag önskar att den traditionella läkemedelsvärlden och den medicinska världen kunde vara lite mer öppna och ödmjuka inför de goda alternativ som faktiskt finns. Vi behöver båda två!! När det gäller välbefinnande och hälsa så finns det otroligt mycket att hämta inom den alternativa läkekonsten, som inte har lika svåra bieffekter som den medicin som framställs på kemisk väg. Samtidigt kan inte den alternativa medicinen utföra operationer och andra ingrepp, eller lösa ALLA problem som uppstår. Vi behöver alla våra läkare och kirurger. Missförstå mig inte, jag tycker att de är jätteviktiga och gör ett jättebra jobb. Det det handlar om i det stora hela är att sluta pinka in revir (vilket faktiskt mest sker inom traditionell medicin..), och börja vara mer öppen för de alternativ som finns. För visst borde det ligga i allas intressen att ha människors hälsa och välbefinnande som fokus!? Och inte ekonomiska förtjänster..!?

Tack för ordet!!
/en tjej som efter flera misslyckade år inom den traditionella sjukvården äntligen blivit frisk med hjälp av alternativ sjukvård med ett holostiskt synsätt och kollodialt silver.

Magnus sa...

skammligt att utnyttja behövande människor med lurendrejeriprodukter som rent av kan vara skadliga!

Visa mig EN ENDA forskningsstudie som tyder på de ni påstår! EN ENDA publicerad och granskad i en representabel tidsskrift. Förövrigt vet jag som forskare i geokemi mycket väl vad jag pratar om när det gäller kollodialtsilver!

Anonym sa...

Westerstrand.... kolla här :
http://www.politiken.biz/kolloidalt_silver.html

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Bo Reimer sa...

Westersrand förklara vad Kollodialt silver du skriver om är för något. Förklara det här på bloggen är du snäll. Tala också om vad har du för belägg för ditt uttalande.Det är inget av det du skriver som verkar stämma.Det bästa du bör göra är att gå hem på din kammare och läsa på ordentligt innan du yttrar dig mer. Skall du dess utom var politiker kan du knapast bli trovärdig. det du snarast bör göra är att ta bort hela ditt inlägg här på bloggen.
Försök inte med osanning få människor att tro det är någon fakta det du skriver.
Fy katten för sådana politiker som du. Du är en stor skam för politikerkåren.
Bo

Anonym sa...

Varför inte höra vad livsmedelsverket har att säga?

http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=20719&epslanguage=SV

Anonym sa...

Så du menar att det är sakligt att göra som livsmedelsverket gör - jämföra en 30.000 gånger starkare läkemedelsklassad produkt innehållandes salpetersyra, med ett 10 ppm svagt kosttillskott? Dagsdosen för läkemedlet motsvarar samma intag av kosttillskottet under 82 år! Myndigheterna har själva fastlagt säkra intagsnivåer - och för silver är det 10 gram under en livstid. Då tar man inte hänsyn till att silvret rensas ut till 90-99% på något dygn. Detta är smutskastning för att gynna läkemedelsindustriintressen! Vad trött man blir!

Anonym sa...

Det verkar som om den självutnämnda experten fick slut på argumenten ganska fort...

Här finns ännu mer intressant forskning som verkligen visar att silver är ett essentiellt mineral som är livsviktigt för immunförsvarets funktion.

Silver, som inte verkar finnas i några enzymer, men som behövs för andra kroppsliga funktioner, försöker man från myndighetshåll förbjuda (men man kan inte göra det då det är godkänt inom EU) - trots att vi bevisligen får det genom kosten och att kroppen innehåller minst 1-2 milligram. Detta rimmar illa, speciellt då det visat sig i ny forskning att silver faktiskt spelar en avgörande roll för våra immunförsvars funktion.

De amerikanska läkarna Gordon och Holtorf har sammanställt några artiklar där man pekar på att kroppens immunförsvar behöver silver för att fungera optimalt. Det blir mer och mer klart att kroppen utnyttjar silvrets syrelagrande förmåga för att kunna oxidera virus och bakterier via en funktion som kallas ROS - Reactive Oxygene Species.

På http://www.silverinstitute.org/uses.php skriver man följande: "Oxidative Capacity - Silver is a recognized powerful oxidizer. Metallurgists have long known the unique affinity of silver with oxygen. Molten silver will hold ten times its volume in oxygen. On freezing, the contraction of silver vigorously ejects the oxygen; a dangerous activity known as spitting. Not all oxygen is ejected; much is retained in the silver lattice as well as adhered to its surface. Atomic oxygen (O+²) fits within the silver lattice and as silver resists oxidation, it is an ideal atomic oxygen reservoir. As atomic oxygen (also called nascent oxygen) is extremely reactive, the silver is essentially a reservoir for oxidation reactions, wherein the oxygen is immediately available to react with any organic or inorganic compound it contacts."

Gordon och Holtorf konstaterar att silver spelar en avgörande roll för hur vårt immunförsvar fungerar genom att det är inblandat i bland annat följande fysiologiska funktioner:

1. At the cell level, Argyrophil I reduction reactions convert oligodynamic silver ions into colloidal grains of neutral silver now bound to the same tissue section. This reaction is reversible. In 1979, Gallyas demonstrated that transformation of inactive silver back into bioactive silver takes place as the tissue itself becomes oxidized. White blood cells (WBCs) are dedicated to such oxidizing mechanisms, and since WBCs are known to hoard silver particles out of the blood stream, it is likely immunity is greatly enhanced with oligodynamic silver.

2. WBC (White Blood Cells) Upregulation: Oligodynamic Ag+ appears to modulate and/or upregulate reactive oxygen species (ROS) generated by WBCs. ROS are the strategic hand grenades utilized by WBCs to destroy pathogens. It is now becoming clear that oligodynamic Ag+ promotes the respiratory burst of WBCs.

3. Lymphocytic Migratory Modulation: The potential of oligodynamic Ag+ to help support chemotaxis and tissue targeting by lymphocytes is self-evident because of its propensity to generate Jarisch-Herxheimer Effects (JHEs). JHEs modulate inflammatory cytokines which, in turn, can enhance lymphocytic migration.

4. Leucocytogenesis/leucocytosis Induction: As early as 1916, it was noted that oligodynamic/colloidal silver formulations induced leukocytosis. Bechhold confirmed that preliminary evidence was documented for oligodynamic silver to increase both RBC and WBC counts, but only after an initial hemolytic action took place that was transitory and typically uneventful.

5. Phagocytic Index: A comprehensive retrospective text provided by Bechhold in 1919 supported oligodynamic silvers ability to upregulate the phagocytic index. Todays peer-reviewed literature has clarified these properties for oligodynamic Ag+.

Läkarna är i artikeln inriktade på att tolka silvrets roll i egenskap av terapeutiskt använt ämne men det är lika självklart att göra kopplingen till att kroppen måste ha tillgång till en viss mängd silver för att alltid kunna upprätthålla de här funktionerna som räknas upp. Det är den van vid att få sedan urminnes tider. Det är ju inte bara i terapeutiskt syfte som kroppen behöver silver, utan kroppen utför naturligtvis dessa funktioner dag som natt även när vi inte blivit sjuka. Det är en del av immunförsvaret helt enkelt. Det finns många som fått se sina immunförsvar vakna till liv med ett intag av lite kolloidalt silver. Människor som tidigare nödgats ta antibiotika ett tiotal gånger om året - behöver nu inte längre äta antibiotika alls. Ett livslångt bruk av antibiotika kan alltså många gånger brytas med hjälp av ett intag av silver i storleksordningen 100 mikrogram per dag. Detta borde samhället välkomna då det ligger i linje med en uttalad önskan om att dra ner på antibiotikaförskrivningen.

Läs artiklarna och dess omfattande referenslistor här:

http://www.imref.org/articles/pdfs/Townsend_I.pdf
http://www.imref.org/articles/pdfs/Townsend_II.pdf
http://www.imref.org/articles/pdfs/Townsend_III.pdf

Vad säger du nu va? "Kollodialt silver" experten? Öppna ögonen och inse att myndigheterna vill hålla oss i vår fålla. Mata oss med livsfarliga patenterade läkemedel, fördumma oss med idiotiska TV-program och samtidigt se till att vi får undermålig kost med massor av farliga tillsatser så vi utvecklar sjukdomar som kräver läkemedel...

Anonym sa...

"Anonym" hade mycket att säga, och tyvärr har jag tvingat mig själv till att läsa det, allt står på Ion-Silvers hemsida.
Kan ni lägga fram en enda artikel som är faktagranskad (peer-review) och publicerad i en erkänd vetenskaplig tidskrift eller ska ni fortsätta att lägga fram värdelösa "artiklar"? Jag vill se en riktig artikel som beskriver kolloidalt silvers "effekter" från dess förespråkare, anonym!

Anonym sa...

Tänkte bara säga att kolloidalt silver fungerar. Har haft kronsik prostatit i snart 3 år. Gått igenom alla sorters antibiotika under 2 års tid. Har aldrig mått så bra sen jag sluta med antibiotika och istället börjde ta kolloidalt silver. Jag är inte helt frisk. Men jag mår så pass bra att jag slipper tänka på det. Jag har användt kolloidalt silver i 4 månader nu. Och blir hela tiden bättre och bättre. Jag har för första gången på 3 år börjat tro på att jag kan bli frisk.

David sa...

Om kollodialt silver fungerade skulle givetvis läkemedelsindustrin ha hoppat på tåget för länge sedan.

Att det sedan finns "miljoner människor som blir hjälpta" vill jag gärna se en källa på.
Det finns kanske miljoner människor som får i sig silver, främst i u-länder verkar det som. Men blir de hjälpta -det är ytterst tveksamt.

En gång i tiden ansågs bly ha hälsoeffekter.
På 20-talet ansågs radioaktivitet vara hälsobringande.
Idag är det tydligen kolloidalt silver som är mirakelkuren....

Carl_Elvis sa...

Tyvärr har jag inte kraft nog att ta mig igenom hela texten från Ionosilver, men av det jag orkade dra mig igenom verkar det som om de anser att mängden silver man fick i sig kring år 1900 skulle vara något att sträva efter. Varför?

Var människor friskare och levde längre vid 1900-talets början? -Nej!

Ingenstans i det av texten jag tvingat mig att läsa hänvisar man till varför silver skulle vara bra att få i sig.

Anonym sa...

Det är uppenbart att Anders Sultan, ägare till Ion Silver, hittat hit. Ser gärna en uppföljning på detta blogginlägg som lägger korten på bordet gällande kolloidalt silver så att fler människor lättare kan hitta denna information. Månglare av denna mirakelkur är grymt duktiga på sökmotorsoptimering, långt bättre än de är på vetenskap.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...