tisdag, juni 26, 2007

Sjyst sammanträffande

Så här några dagar innan Kristdemokraternas riksstämma kör DN igång en artikelserie om aborter. Nå jag är i alla fall relativt säker att vi i slutet av veckan kommer att rösta på partilinjen i abortfrågan.

(mer om aborter på bloggen)

måndag, juni 25, 2007

Argumenten saknas

Från att tidigare kommit med alla möjliga dåliga argument verkar kd nu mer hänvisa till en politisk utredning som gjorts i Frankrike. Jag har skummat igenom utredningen och det är allt för tydligt att det är politiska argument som gör att man där inte vill tillåta samkönade äktenskap. Det kommer alltså inte fram något som tyder på att det skulle vara för ”barnets bästa” eller samhällets bästa. Vilket ju skulle vara ytterst förvånande eftersom alla remissinstanser som jobbar med psykologi, sociologi och barn tycks dra slutsatsen att homosexuellt äktenskap inte är något hot.

Sedan hävdar man bestämt att det inte är frågan om någon diskriminering eftersom det i juridiken inte ska vara någon skillnad på partnerskap och äktenskap (finns det inga skillnader?). Men vad är diskriminering om inte just att bilda en särlagstiftning utifrån namn och biologisk grupp bara därför att det finns dom som tycker att det borde vara så, för att det var så tidigare? Att den gruppen då känner sig diskriminerad är inte konstigt, det är diskriminering. Om kristdemokraterna någonsin på allvar ska kunna hävda sig stå på den lilla människans sida är det nödvändigt att byta position i denna frågan.

Tyvärr är det kristdemokraterna som spelar S i händerna, även om frågan borde ha skötts snyggare från Moderaterna är det Kristdemokraterna som börjat göra flertalet utspel i frågan innan den är klar.

lördag, juni 23, 2007

Sommar sommar och fotboll

Vad vore en sommar utan fotboll? Trist? Förmodligen lika trist som en vinter utan, tyvärr är det ont om bra lag här uppe så man fick leta favoriterna söderöver. Själv fastnade jag för Sunderland och vilken kristdemokrat skulle kunna säga nej till ett lag där Gud har spelat?

Det verkar bli ett spännande år förhoppningsvis så stannar Tobbe kvar i laget, det mest spännande ryktet är att Eidur Gudjohnsen ska gå till Sunderland... kanske inte så troligt men nu när Hennry verkar gå till Barcelona så kan man ju i alla fall hoppas lite.

Hoppas inget missat sidan SvenskaFans där man bland annat kan läsa denna sköna intervjun med Tobias Hysén.

fredag, juni 22, 2007

De trodde jag aldrig

Hon har konsekvent ställt in alla spelningar jag försökt besöka, får nöja mig med detta, Leila K:Från Bögjävlar.

Lite vansinnig humor kan väll inte skada, för människan kan väll inte vara seriös?Nu talar forskarna också om att hedersvåldet är utbrett, det börjar bli dags för vänstern att sluta hyckla i frågan.

Glad midsommar!

torsdag, juni 21, 2007

Extrema Islamister

Hoppas ingen missat det, Nordic Dervish krönikör på aftonbladet lägger ner sin Islamkritik efter att ha fått för många hot för sina skriverier. Tråkigt, mycket tråkigt för Sverige.

Inom ämnet, jag kunde personligen inte hålla med Moderaterna på DN-debatt mer idag: ”Regeringen måste stoppa arrangerade äktenskap” finns det verkligen någon opinion mot det?

Nej, extremism måste bemötas också när den kommer ur religion!

fredag, juni 15, 2007

Kristdemokratiskt beslut utan betydelse?

Jag har tidigare några gånger sagt att jag inte kunde tro annat än att Moderaterna skulle ställa sig bakom homovigslar och nu gör dom det. Detta betyder att det inte spelar någon roll vad kristdemokraterna kommer att inta för ståndpunkt vid den stundande riksstämman för skulle kristdemokraterna försöka fälla regeringen på denna fråga kan man nog kyssa riksdagen farewell. Bra så, då kanske vi kan få se Alliansen i regeringsställning även efter nästa val.

Att moderaternas stämma i höst skulle gå emot den närmast eniga partistyrelsen finner jag lika troligt som att kristdemokraterna går på min linje och röstar för homovigslar.

torsdag, juni 14, 2007

Dödssjuk

Ja, ni vet hur det är när en kille är riktigt förkyld... nå ja hostan börjar lägga sig och orken återvända. Efter senaste veckans homodiskussioner kan det vara värt att spana in USA:s fd funderingar på att skaffa Gaybomber, gjorda för att höja den sexuella lusten hos motstods soldaterna samtidigt som de skulle bli gay. Planerna verkar aldrig tagit sig längre än några rader i ett dokument dock, vilket bara fick mig att skratta hysteriskt. En annan gaybomb är bloggen Bögjävlar där några bögar diskutera bögkulturen och varför den har så lågt till tak. Min personliga reflektion är väll att om den sidan är extrem så är det verkligen lågt till tak...

Hos Ordfront påpekar det jag själv tidigare gjort några gånger, vänstern hycklar när man inte angriper det hedersrelaterade våldet. Kul att se att inte alla med vänsterhjärta stoppat ner huvudet i sanden.

Eli Rabett har en intressant post om en artikel i Science som diskuterar hur det kommer sig att vissa grupper har svårare att ta till sig vetenskapliga resultat än andra. Väl läsvärt och en slutsats är,

”These developmental data suggest that resistance to science will arise in children when scientific claims clash with early emerging, intuitive expectations. This resistance will persist through adulthood if the scientific claims are contested within a society, and it will be especially strong if there is a nonscientific alternative that is rooted in common sense and championed by people who are thought of as reliable and trustworthy. This is the current situation in the United States, with regard to the central tenets of neuroscience and evolutionary biology. These concepts clash with intuitive beliefs about the immaterial nature of the soul and the purposeful design of humans and other animals, and (in the United States) these beliefs are particularly likely to be endorsed and transmitted by trusted religious and political authorities. Hence, these fields are among the domains where Americans' resistance to science is the strongest.”
Annars får man väll vara nöjd med att bo I en hyfsat sjyst stad, om vi bara kunde lura bort sossarna skulle säkert Luleå kunna klättra några snäpp på rankingen också.

söndag, juni 10, 2007

Vad var det jag sa?

Det är helt och hållet omöjligt för kristdemokraterna att driva igenom ett förbud för homosexuella att ingå äktenskap. Att skapa särlagstiftning för homosexuella saknar grund det har jag påpekat många gånger tidigare, men det är värt att påpeka igen. Dessutom har jag skummat igenom vad olika instanser säger i frågan och även om ingen svarat på den konkreta frågan så kan man läsa i andra utredningar så som om konstbefruktning att socionomerna, psykologerna och barnläkarna etc. alla tycker att könsneutral lagstiftning är det bästa.

Jag har också tidigare skrivit om att samma instanser i USA redan tagit ställning för att barn hos homosexuella inte mår dåligt och så vitt jag kan se inte har det svårare än de i heterosexuella familjer.

När Kristdemokraterna sa nej till aborträtt för homosexuella par rättfärdigade detta med att just dessa instanser tyckte det var för tidigt och man ville veta mer innan man fattade beslutet. Nu vet vi mer, vore det då inte logiskt att Kristdemokraterna ändrade åsikt i frågan precis som de berörda remissinstanserna?

Är detta frågan som ska splittra alliansen? Efter allt slit och jobb som gjorts för att finna ett gemensamt program? Jag hoppas och tror inte det.

fredag, juni 08, 2007

Atlas of Creation

Så dök boken ner hos min handledare, avsändare är en person från Turkiet som jag inte hunnit kolla ifall han existerar än. Lite chockande är det att se boken, det är den mest påkostade bok jag tror jag någonsin hållit i min hand. Vackra stora bilder fina blad tjock pärm till och med ”rörliga bilder” finns med. Hur lyckades man hitta min handledare för övrigt, googlade på geologiprofessorer? Boken tyck förövrigt ha skickats till en rad andra universitet också.

Förutom massa mumbojumbo och lögner med syfte att luras om evolutionen innehåller den propaganda för koranen och försöker förknippa evolutionsteorin med ateism och terorism (inte minst kommunism). Jag ska försöka lägga ut lite bilder om jag får tid och hittar en kamera... Sjukt... Mycket ur boken ser ut att vara hämtat direkt från kreationisterna i USA.
Någon som vet ifall boken skickats till andra svenska universitet?

Vem är Jesus?

Sprang på detta inslag för en tid sedan och även om jag inte sett hela i streck väcker det onekligen intressanta frågor om framtiden. Filmen diskuterar vem som har rätt bild av Jesus Koranen eller Bibeln. Själv blev jag inte övertygad av någon part, vad säger ni?

Snö värmer Arktis?

Smutsig snö kan ligga bakom delar av Arktis uppvärmning. Sydsvenskan har svenska nyheten och hos University of Carlifonia hittar vi forskarna som pressenterar rapporten dom har också gjort en liten videosnutt.

torsdag, juni 07, 2007

G8 – Klimat

Som ni säkert har märkt så är man inom G8 överens om att det är dags att agera för att inte den globala uppvärmningen ska bli för hög. Och nu lagom till G8 mötet har några av de ledande forskningsnationernas vetenskapsakademier gått samman och skrivit ett gemensamt statment där man bland annat kan läsa följande:

”It is important that the 2007 G8 Summit is addressing the linked issues of energy security and climate change. These are defining issues of our time, and bring together the themes of growth and responsibility in a way that highlights our duties to future generations.”

I Norrbottenskuriren har dock Bo Rönnlund fått för sig att forskarna tvivlar på människan bidrar till den globala uppvärmningen. Något jag så klart inte kan låta stå motsagt där av min insändare. Var jag för hård?

söndag, juni 03, 2007

Vänsterns dubbelmoral

Det är tydligt precis som jag påpekat tidigare att vänsterns dubbelmoral vad gäller vilka religioner man får diskutera och dissekera fortfarande håller i sig. Jag kan inte förstå varför man inte ska kunna angripa allt från stora världsreligioner till new age rörelser! Om inte våra tidigare generationer gjort detta, vart hade vi då varit nu? De extrema tolkningarna måste mötas med bra argumentation...

lördag, juni 02, 2007

Huligankriget

Självklart borde dom straffas, man skulle kunna tänka sig att de identifierade huliganernas partier får några procents avdrag vid nästa val och kännbara bötesstraff.

Det var hur som hälst rätt av domaren att bryta matchen, det måste vara väldigt svårt att hålla koncentrationen på matchen uppe när man är orolig för att bli attackerad. Sprack förövrigt synen på glada danskar och nersupna svenskar där? Personligen har jag aldrig upplevt danskarna som några goda förebilder på området...

fredag, juni 01, 2007

Religiös Biologi

Så nu har jag blivit nog uppretad för att återvända till bloggen. Under rubriken ett biologiskt faktum att homoäktenskap är fel rör några religiösa personer ihop det ordentligt i DN. Det finns inte ett ända vetenskapligt biologiskt belägg för att homoäktenskap skulle vara fel så kanske skulle det räcka med läsa rubriken och sedan förkasta artikeln? Men låt oss titta vidare på dess innehåll... I skrivande stund är det mesta redan avhandlat diverse andra bloggar, eller tidigare denna blogg. Runt 80 bloggar har redan kommenterat, uteslutande så långt jag orkat läsa är det bara kritik mot författarna av artikeln. Detta är en liten fingervisning om varför Kd har så enormt lågt stöd bland ungdomar och unga vuxna och varför ungdomar som växer upp inte ändrar uppfattning om Kd (magkänslan sitter kvar).

Huvudtyngden i artikeln ligger på att äktenskapen måste bevaras för barnens skull, men om nu äktenskapet är så viktigt för barnen att man måste diskriminera homosexuella så finns det väll en rad andra förslag man snarast bör försöka driva igenom i riksdagen.

Förbud för föräldrar att skilja sig...
Förbud mot att skaffa barn utanför äktenskapet...
Förbud mot att adoptera barn eftersom dom inte växer upp med de biologiska föräldrarna...
Förbud mot konstbefruktning...
Inför lämplighetstest för att man ska få skaffa barn...
Inför krav på att föräldrar inte får leva singel...

... För barnens skull!

Alternativt kan man titta på förlängningen av deras skrivning om att äktenskapet främst är till för att reproducera sig.

Förbjud sterila att ingå äktenskap...
Förbjud personer som inte är säkra på att dom vill skaffa barn att ingå äktenskap...
Inför lämplighetstest för barnuppfostran för att få ingå äktenskap...
Titta på antalet reprodiktionstillfällen som bör ingå, minst två barn bör skaffas efter äktenskap...
Titta på om krav för reproduktionsenheten bör upprätthålla vissa minimikrav...

... För barnens skull?

Listorna går att göra längre men ni fattar poängen.

Kanske är ändå det sämsta argumentet mot slutet av artikeln där man vädjar om att lagstiftningen bör få vara kvar för att kulturkrocken för vissa invandrare ska bli mindre. Vi ska alltså ta emot flyktingar som får fly från sitt hemland på grund av homohat samtidigt som vi diskriminerar dom i Sverige med hänvisning till att vi inte vill stöta oss med dom som de flytt från.

Sedan blandar man inte slipepry slope argument om att ifall vi låter homosexuella ingå äktenskap vet man aldrig vart det slutar... jag ser redan Peter Eriksson (mp) i kyrkan med en Säl framför mig.

Dessutom får vi inte glömma att visa respekt för de personer som har en speciell syn på äktenskapet och därför vill förbjuda homosexuella att ingå äktenskap. Vilka är då dessa grupperingar, de ända jag känner till är olika religiösa sådana och dessa berikar inte direkt världen med respekt för de runt 4% homosexuella som finns i världen.

Till sist tänkte jag bara påpeka att jag inte brukar påskriva personer religiösa titlar ifall det inte är så att deras idéer är förankrade däri.

Vad kan man säga?
Grattis Mona!

*** uppdatering***
Hittade en av författarnas bloggar. (Staffan Danielsson)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...