söndag, december 16, 2007

Kristdemokraterna kommer att bli överkörda om äktenskapet

Jag antar att dom vet de också men från partiledningen kan man inte vika sig nu, inte efter att man blev tvungen att ryta till mot de som vill sänka abortgränsen. Bensinskattefrågan har också ledningen fått backa ifrån vilket är en fråga som till viss del samma ”konservativa” krafter vurmat för. Och det är tydligt att det finns grupper som har svårt att se hur politik fungerar. Man kan inte med en bas runt 5 % av väljarna driva frågor som skulle få alliansen att stupa, så enkelt är det.

Angående äktenskapet och homosexuella så har jag gått igenom det tidigare, det egentliga nya i debatten är att man tydligare börjat anropa barnkonvektionen (vilket här visas är på mycket lös grund) och tydligare försöker visa vart man tror att barnen kommer får problem (men som jag visat tidigare så tyder inte forskningen på något sådant, vilket med stor sannolikhet också kommer att bli vad remissinstanserna svarar.). (Som jag också tidigare påpekat har den franska undersökningen som åberopas har också betydligt högre grad av politik i sig än den svenska.)

Dessutom kör man med samma slipperyslope argument som RPM körde med nyligen, vart ska det sluta? Varför ska inte syskon få gifta sig? Svaret är enkelt, vi har nu nog med fakta för att kunna säga att barnen inte far illa av att låta homosexuella ingå äktenskap. Vill man ändra på andra delar av lagar bör man givetvis undersöka detta, men det är fullt möjligt att diskutera en fråga i taget.

Nej nej, detta är dåligt för alliansen och för kristdemokraterna, men man får hoppas att det blir överstukat snabbt så inte skadan blir stor (ja, det kan bli värre). För kristdemokraternas syn på homosexuella är till och med en belastning för kristdemokraterna (som konstaterades i eftervalsanalysen). Och angående diskriminering, nej inte i laga mening men i ordets vardagliga mening kan jag inte se det som något annat än diskriminering att förbjuda homosexuella att ingå äktenskap.

Något att också komma ihåg är att det fanns kristdemokrater som gick emot alliansens linje i abortfrågan (I en komentar till inlägget ser jag dock att kristdemokraternai fråga inte stod vid sitt ord...), vilket i sin tur har gjort att andra i riksdagen inom alliansen nu tycker det är fritt fram att strunta i kd:s åsikter om äktenskapet och göra upp med andra. Det känns ju som en lämplig orsak att göra det men det hade nog hänt i hur som helst, frågan är redan avgjord.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...