lördag, november 10, 2007

Dags för en fair play kampanj!

Förtroendet för Fredrik Reinfeldt sjunker och vist det är inte något annat att vänta han hade kunnat sköta saken bättre. Men och det är inget litet men tycker jag, Fredrik själv har inte fuskat. Det är just nu så mycket snack från vänsterhåll om hur viktigt det är att politikerna skall vara fläck fria, men hur har dom det själva?

"Felfria politiker ropar ni efter, och fläckfria förflutna, finns dom, vill vi ha sådana, ja det får andra svara på"
–Mona Sahlin
Men man glömmer fort och borde inte gamla synder vara förlåtna? Vist, men det är nog bra att påminna sig om både Göran Persson och Mona Sahlin innan man sätter sig på för höga hästar.Idag verkar det som att både SvD:s och DN:s ledarsidor gör en avrundning av den senaste tidens skatteproblematik. Skytte påminner oss om att det oftast krävs två för att dansasvart, en som erbjuder tjänsten och en som köper den.

DN:s ledare påpekar hur illa det är när inte den befolkning som hyllar välfärdssystemen ser till att pressa tillbaka fusket. Personligen tror jag en del av fusket beror på att gränserna av vad som anses som fusk är så flytande. Att vara fyllechaffis en lördagskväll kan knappast kallas svarttaxi men att passa barnen fredagskväll är svart? Ja egentligen är det väll hur betalningen sker som är det stora saken men gränsen känns nog rätt flytande för många.

Men i vilket fall som helst håller jag med Per Gudmundson i SvD när han föreslår en fair play kampanj, det är dags att skärpa till sig och inte minst blad oss politiker.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...