fredag, september 07, 2007

Små grupperingar i Fp?

Det är många som slåss om folkpartiet idag, många som vill påverka dess inriktning. Men det känns som det är väldigt små grupperingar som försöker påverka dess inriktning, utan att vara insatt i det innersta spelet så kan jag inte se några tecken på annat än att själva kärnan är trogen ledningen.

Det var inte så länge sedan man ville slå ihop kristdemokraterna och folkpartiet och rätt nyligt var en troende folkpartist ute och vädjade om en mer trosinriktad politik. Idag är det dags för en miljöpartist att förklara varför ett samarbete med dom vore kanon. Och vi vet ju alla att de mer utpräglade socialliberalerna inte är helt främmande för socialdemokraternas socialliberaler. För att inte tala om alla ledarsidor som skall säga sitt...

Trotts detta har Fp lyckats förmedla en bild av sig själva som jag tror är ganska tydlig för väljarna, något man gjort bra. Den bilden har dock påverkats väldigt negativt av diverse skandaler och en liten grupp folkpartister som gärna skjuter höftskott mot både partiledningen och Alliansen i media. Om inte skandalerna hade inträffat tror jag fp hade legat kvar runt 10 % men dagens väljarkår är rörlig och blir bara rörligare och dom straffar hårt partier som upplevs omoraliska och fifflande.

Jag tror kristdemokraterna har något att lära av Fp, vi måste bli tydligare när vi har att göra med minoriteter inom partiet som försöker måla upp en falsk bild av partiet i media. Raka och tydliga med vad partiet står för medan man givetvis för en intern diskussion om vart partiet skall gå.

Summasummarum så tror jag på väldigt få förändringar i Fp inför nästa val, integration och jämställdhet kommer fortsätta att stå i ljuset och likaså skolan. Jag har dock en förhoppning om att skolpolitiken förändras lite, att man mer lyssnar på universitetens erfarenheter och ser till att anslå högre anslag till forskning. Dessutom lyckas omsätta alla sina utspel till praktiskt fungerande ordning och politik, för där har folkpartiet ännu inte visat att man kan lyckas.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ökat samarbete mellan folkpartiet och miljöpartiet i DN:s artikel du refererar till lanseras faktiskt av både det folkpartistiska kommunalrådet i örebro samt kommunalrådet från miljöpartiet. Fundera på vems underskrift som väger tyngst...

Anonym sa...

Tillägg, är ju också så att folkpartisten är kommunstyrelsens ordförande.

Magnus sa...

Partistyrelsen?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...