tisdag, september 11, 2007

Är problemet att dom kallar sig religiösa?

Låt oss säga att en religiös sekt har bestämt sig för att starta friskola men regeringer har förbjudit att man startar religiösa friskolor, blir det då omöjligt för sekten att starta skola? Eller är det inte bara så att man kallar skolan något annat än religiös och stuvar om lite på ytan? Jag tror på det senare, måste vi inte bara erkänna att vi har ett system som går att utnyttja?

Hur löser man då detta bäst? Är det genom att förbjuda att man kallar skolor vissa saker eller är det genom att man inför medel som gör att dessa skolor går att kontrollera på ett bra sätt? Man bör i alla fall börja med det senare... och jag är inte främmande för att låta skolverket få betydligt större möjlighet till det.

Jag skulle personligen aldrig kunna tänka mig att låta nått eget barn gå i en religiös friskola men kan ändå se problemet med att förbjuda titlar i stället för att jobba mot ett kontrollerat innehåll.

3 kommentarer:

noctivagus sa...

Ett barn ska få leva fritt, få en ärlig chans och ett fritt val när dom växer till, det får man inte med religionens dogmer och sjuka åsikter. Jag är ledsen men religion är ett sinnets fängelse.

Schwanhof sa...

Noctivagus - lämnare av bloggkommentarer så identiska att dom kanske skulle klassas som spam.

Exakt samma som lämnats i en annan blogg på artikeln.

Övertygelsen att religion är ett sinnets fängelse är också ett sinnets fängelse.

Nineve sa...

Samma krav ska gälla alla skolor....det är inte ok med undermålig undervisning och en dålig arbetsmiljö för att skolan är kommunal. Alla ska inte tvingas till undervisning i majoritetsreligionen som alltid råder i den komunala skolan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...