onsdag, september 05, 2007

Lyssnar Alliansen på väljarna?

Precis som SvD påpekar idag på ledarsidan har man det senaste året fått fundera några gånger hur väl trimmat alliansen är. Man tycks till och med tappa poäng när man pratar om frågor där man har opinionen bakom sig, tillexempel fastighetsskatten och nu vårdnadsbidraget.

Igår tog folkpartiet nästan lika stor plats i media för att förklara att man inte tyckte vårdnadsbidraget var någon bra ide som kristdemokraterna fick för att förklara vad det innebär. Bra strategi för alliansen, någon? Ingen? Va? Nä... på gränsen till skitdålig faktiskt. Inte nog med att framstående folkpartister häver ur sig lite ideologiskt gnäll, man försöker också underkänna de kostnadsberäkningar som Alliansen själva har gjort. Briljant, Strålande!

Som ni märker börjar alliansarbetet eller frånvaron där av stå mig upp i halsen. Jag tycker att det skall vara högt till tak hos alliansen och vist skall man få komma med olika utspel när man tycker att man kommit på något bra MEN att konstant försöka sno andras ljus när de gör utspel som alliansen som grupp ställt sig bakom kan inte betraktas som annat än idiotiskt. Vi är fyra partier och det är länge kvar till valet så kanske överdriver vi betydelsen av samarbete i detta skede, väljarnas minne tycks trots allt vara ganska kort. Men nu börjar det dra ihop sig och om inte samarbetet är mycket bättre trimmat när vi går in till nästa val blir chanserna små att få fortsätta regera.

Här i norrbotten tyck förövrigt samarbetet var i stort sett obefintligt, i alla fall utåt sett. Till viss del beror det förståss på att partierna här uppe är små och att det är jobbigt att samordna sig. Men ibland verkar det vara rena rama kannibalismen där man målar upp en felaktig bild av andra partier och sedan hoppar på dom. Något som inte minst Stefan Thornberg (c) här uppe har fått erfara, detta kan inte fortsätta. Nå ja jag har förhoppningar om att vi i alla fall i Luleå kan förändra bilden och förhoppningsvis tar andra efter.

Idag får Björklund också beröm på DN:s ledarsida för att han börjat diskutera något som alliansen och framförallt kristdemokraterna gjort länge, äldrediskriminering. Han får visserligen inte beröm för hans förslag men för intentionen... nå ja tidningen är ju ”obundet” liberal...

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...