onsdag, juli 11, 2007

Word!

Kvinnlig fägring idag på SvD brännpunkt, Ella Bohlins artikel om Sahlin prickar mitt i och Penilla Gunther ger också svar på tal.

Pressen snackar ofta om att vi nu bara har socialdemokratiska partier, jag är inte alls så säker på det Socialdemokraterna har förändrats lika mycket och pragmatiskt som vi övriga. Om man inte anpassar sin politik efter hur vardagen ser ut tror jag man snabbt tappar Svenskarnas förtroende, inte minst med så många livliga politiska partier. Sahlin har i och för sig ännu ingen politik hon kan föra och jag gissar att det tar minst ett år till innan Sossarna vågar forma sin egna väg...

Vad gäller Penillas svar på Olofsson kan jag bara nicka och hålla med, förmodligen har Olofsson inte läst valanalysen. Inte heller har han gått utanför sin egen snäva skara påhejare för att förstå hur opinionen i landet går eller hur Abort och HBT frågor fungerar och vilka väljare de stöter bort respektive hur få personer detta drar till sig. Senaste året har för kristdemokraterna varit ett enda långt lopp av abort och HBT frågor, det är en gruppering kristdemokrater som gjort sitt bästa för att sätta sin egen dagordning och därigenom förstört partiets möjlighet att synas i andra frågor. Man lyckas förvirra svenskarna så till den milda glad att det inte var länge sedan en stor andel av svenskarna trodde att Kristdemokraterna ville verka för förbud mot abort. Det är ju också så att det finns en gruppering som ser all abort som fel, även dom insett att man inte kan föra den linjen.

Äntligen!

3 kommentarer:

Wilhelm Raab sa...

Vill hålla med i att förändringen är (minst) lika stor hos vänstern över lag, som hos högern. Båda verkar samlas mot en mittfåra: och tankarna om den "politiska adeln" känns mindre och mindre avlägsna.

Det jag dock tycker var sorgligt i Ella Bohlins text, var hur hon helst fokuserade på egna tolkningar och att lägga orden i munnen på Sahlin. En saklig genomgång skulle ge så mycket mer, en riktig analys istället för att försöka pinka rivir och slänga sig med ord.

Magnus sa...

Det är möjligt, kanske böehöver man inte vara lika bra kålsupare som Shalin är själv för hon är rätt duktig på att försöka lägga ord i munnen på andra.

Wilhelm Raab sa...

Tja, två fel gör ju liksom inte ett rätt, och här kommenterade jag Bohlins text och inget annat.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...