söndag, juni 03, 2007

Vänsterns dubbelmoral

Det är tydligt precis som jag påpekat tidigare att vänsterns dubbelmoral vad gäller vilka religioner man får diskutera och dissekera fortfarande håller i sig. Jag kan inte förstå varför man inte ska kunna angripa allt från stora världsreligioner till new age rörelser! Om inte våra tidigare generationer gjort detta, vart hade vi då varit nu? De extrema tolkningarna måste mötas med bra argumentation...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Visst får man kritisera islam - det ser man tecken på dagligen. Helt rätt - allt som påverkar människors liv ska granskas och vridas och vändas på. Att fokus sätts på islam är kanske inte så konstigt, den är ju trots allt förhållandevis ny i vårt land och Koranen innehåller en hel som det är lite svårt att förstå. Men.... när hördes något ifrågasättande av judendomen i media? Såvitt jag vet är inte den religionen heller så tolerant. Varför granskar man inte deras människosyn och "lagar"? Till skillnad från buddism (som inte är en religion) och hinduism m.m. finns en stor grupp sedan gammalt i Sverige som tillhör denna hatreligion och självförhärligande. Jag vet inte om islam är att betrakta som värre när det gäller humana värderingar.

Magnus sa...

Jag är inte så insatt, har bara insett att det finns folk som genom extrema yttringar diskriminerar och förtrycker...

Jonte sa...

anonym

ständigt denna kålsuparteori. det är skillnad på Islam och andra religioner eftersom huvudfåran (mainstream) är BOKSTAVSTROENDE. så är det inte i judendomen och kristendomen. Sedan finns det förstås knäppa judar och knäppa kristna. Att mainstream-islam är bokstavstroende och inte tolkar de religiösa texterna innebär förstås inte att alla muslimer är islamister.

Det här är anledningen till att islam diskuteras mer än judendom och kristendom. sluta relativisera och inse att det finns en viss skillnad! Islamism och sharialagar inte bara FÅR kritiseras, de SKA kritiseras om man tror på jämlikhet och jämställdhet

Sedan ska man förstås vara vaksam för när den berättigade religionskritiken övergår i rasism. Det är aldrig ok.

judendom kritiseras visst i media. PO enqvsit tycker judendomen är hämndlysten. jag tycker ofta man får höra om hur hemskt gamla testamentet är.

Magnus

den där politiska sekreteran Hanna tål inte kritik och censurerar inlägg. Jag ville ha belägg för att tyskar behandlar muslimer som ohyra. givetvis fick jag inget svar, det finns ju inga;).

typsikt människor som inte tål kritik att moderera bort så fort det blir lite obekvämt

Magnus sa...

Ja, hon verkar ha det kämpigt så fort någon använder sig av små saker som fakta...

Anonym sa...

jonte, när/var har PO Enqvist kallat judendomen för "hämndlysten"? Källa tack.

lasse sa...

Anonym | 6:52 PM
när hördes något ifrågasättande av judendomen i media?

???

Kan det bero på att det finns försvinnande få som praktiserar denna religion?
Det finns ca 14 miljoner som på något sätt definieras som judar, de flesta är troligen ganska sekulariserade och tar inte religionens påbud som någon absolut sanning. Troligen är många snarare åt det ateistiska hållet i fråga om Gud, många ser nog helger och olika ritualer som en kulturell tradition.

Dessutom är Judendom ingen missionerande religion som Kristendom och Islam, snarare en religion för en speciell stam/folk.

När hörde vi senast att rabbiner eller någon regeringsföreträdare för Israel utfärda hotelser eller dödsdomar för att någon kränkt judendomen? Eller att judiska apostater/konvertiter fått dödsdom eller fått långa fängelsedomar spöstraff eller liknade? Tycker att man hör väldigt lite om att religiösa judar vill att de icketroende skall anpassa sig till deras religion.

Iofs kan man som sekulär ateist ha sypunkter på olika inslag av religionen i det Israeliska samhällssystemet som familjerätt med religiösa domstolar, rabbin domstolar och sharia dito.

Islam är världens näst största religion och enligt den geografiska definitionen lever det ca 1,3 miljarder människor i länder där Islam dominerar och är missionerande och ställer krav på att även de som inte är muslimer skall anpassa sig efter religionen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...