torsdag, juni 21, 2007

Extrema Islamister

Hoppas ingen missat det, Nordic Dervish krönikör på aftonbladet lägger ner sin Islamkritik efter att ha fått för många hot för sina skriverier. Tråkigt, mycket tråkigt för Sverige.

Inom ämnet, jag kunde personligen inte hålla med Moderaterna på DN-debatt mer idag: ”Regeringen måste stoppa arrangerade äktenskap” finns det verkligen någon opinion mot det?

Nej, extremism måste bemötas också när den kommer ur religion!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Oookey, de sa dock även att det var extrem ortodoxa judar som hade gått i attack mot denna parad.

Anonym sa...

självklart finns det en opinion emot det!!! vad du (o många andra med dig) missat helt är att skilja på TVÅNGSäktenskap och ARRANGERATäktenskap!!!!

Som det framgår av DN artikeln så är tvånsäktenskap redan förbjudet i sverige. Så där finns det inte mycket att diskutera.

Du missar även att arrangerat äktenskap även förekommer i vår västerländska kultur!! I USA främst (men finns även i lilla sverige) finns det "matchmaking agencies"/äktenskapsbyråer och folk betalar femsiffriga belopp för att hitta den rätta när väl karriären har tagit fart. Ska detta förbjudas också?

Man får inte bli för hemmablind. På samma sätt som invandrarna måste respektera de svenska värdena, måste svenskarna lära oss att öppna sina sinnen och ögon för att se helheten. Eller tror du att vi har utvecklats färdigt här uppe i norr??

Jag vet ju inte vad du har för bakgrund men känner du någon som har ingått ARRANGERATäktenskap?? Om inte kan du läsa följande DN artikel (som är en av de FÅ POSITIVA artiklar som behandlar den allt så främmande kulturen som har "importerats").
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=662783

Notera att:

"En stor undersökning bland unga indier mellan 18 och 30 år som beställts av nyhetsmagasinet India Today visar att sju av tio tror att arrangerade äktenskap har större chans att bli lyckade än kärleksäktenskap."

Med tanke på att 50% av de västerländska äktenskapen slutar i skiljsmässa så vet jag inte om vi är de rätta att diktera hur sådant ska gå till världen över.

Personlig valfrihet åt alla. Även till de som inte väljer som oss!!!!

Magnus sa...

Noter att de som "tvingas" gifta sig inte gillar tvånget... även om det är arangerat.

Anonym sa...

Gör er plikt och rösta för demokrati!

www.sverigedemokraterna.se

Magnus sa...

Se där, varför vågar inte sverigedemokraterna stå med namn när man skriver?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...