tisdag, april 10, 2007

Demokrater bojkottar Fox news

Jag förstår att de bojkottar Fox, hade de varit tydligt vart deras politiska agenda låg hade jag inte haft problem med kanalen men när de utger sig för att vara ”fair and balanced” slår jag av.

4 kommentarer:

Louise sa...

Nu skojar du? Det är väl en av få kanaler som är i total avsaknad av att låtsas inte ha en agenda? (Till skillnad från exv. SVT/SR.)

Jag älskar Fox - det är ju en outsinlig källa för konservatjatig lyteskomik. Man blir aldrig missnöjd?

lisa sa...

Fox News har ingen agenda. Och de är visst "fair and balanced". Mycket mer om man dessutom jämför med svenska medier.

Magnus sa...

Jag bedömer den inte så givet att jag inte sett den annat än på youtube. men framförallt så tror jag att sotra delar av publiken inte genomskådar deras bluffar. De bluffar om så pass klara saker om man inte gillar växthuseffekten så ta en titt på hur de hanterar evolutionen och religion. Fair and balanced tror jag inte är något som är avsett som ironi utan alvarligt menat. Att man när man genomskådar detta kan se det med humor och behållning håller jag med om men det blir livetsordvarning, alltså att människor som sluter sig i grupper bara brukar viss media umgås med vissa personer ser kanalen som fair and balanced....

jag tror inte SvT och SR har en agenda som kanaler däremot finns det reportrar som jag kan iritera mig på. Det är ju tycker jag då viktigt med en granskningsnämnd. IMHO så blir det problem när dessa klusterfenomen uppstår då må de vara islamister extrema vänster eller höger organisationer, kristna eller något helt annat... Jag tror FOX news gör mer skada än nytta... (tror)

Skärp er sa...

Det enda som är mer obehagligt än Fox News är de politiska Dungeons & Dragoniter som vidhåller deras rättvist balanserade oavhängighet. Det är en marknadsanpassad kanal som serverar fantasier och dirigerade åsikter som nyhetsfaksimiler till ett marknadssegment som består av de mest extremt världsfrånvända ny/konservativa bombasterna som hellre har vita husets megafon intill örat än en informationskanal till omvärlden. De är inte ens diskreta med det. Att se på Fox News är som att se på KinaTV, fast på allvar. Det är ingen slump att bushadministrationens nuvarande presstalesman Tony Snow rekryterades från sitt program på Fox News. Jag har inga illusioner om att SVT är avideologiserat, men att jämföra SVT med Fox News är som att jämföra Amsterdam med ett talibanstyrt Kabul.gzz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...