lördag, april 21, 2007

Alvarligt!

Lite alvarligt i alla fall först, fick frågan om denna tjänst i KFOR (Utlandsstyrka) kunde vara något för mig. Men förutom att tajmingen är fel så känns det som ett för stort uppbrott från livet, om man nu skulle råka få det. Lönen verkar dock inte dålig... med tillägg skulle man vist ligga runt 47000.

Kreationisterna verkar få vatten på kvarnen för nu har vi börjat skapa dinosaurier, långt ifrån alla är dock övertygade. Allt för många i dagens Sverige verkar för övrigt ta ödet för allvarligt, man ser signaler på de mest underliga ställen. Personligen ska det till mycket speciella signaler innan jag övertygas.

Ted Talks verkar förövrigt ha fått ny design det finns mycket sevärt på den sidan, bland annat om riktiga spökstäder (men inte något om lama spökskepp). Hans Rosling som fick VoF:s pris för sin informativa statistik och folkbildning har för övrigt ett sevärt inlägg där.

Vi känner oss alla splittrade ibland inte minst då vi måste göra val oftast är möjligheten positiv men ibland går det till överdrift IMHO. Är det till exempel patienten eller läkaren som ska välja behandlingsmetod? Lyckoforskning ploppar upp då och då, vad gör oss lyckliga egentligen? Personligen är jag långt ifrån övertygad om att man kan generalisera sådant till länder eller system. Lycka tycks i mycket högre grad än jag tidigare trodde vara självskapad men inte på det sätt många tycks tro. Vi lever i en tid med orimligt höga förväntningar...

Till sist kan inte låta bli att ge lite stöd till Göran Hägglund nu när han tyck till så bra i abortfrågan.

Kolla in länkarna!

Passa er för hyresvärden!

And turn the base up!

5 kommentarer:

Skuncke sa...

Det där med KDs förslag till etnisk rensning var verkligen en hit. Om jag minns min Tysklands historia rätt så var det just denna människosyn och syn på abort som präglade det tredje riket.

Klyftigt Göran Hägglund!!!

Magnus sa...

och med personer som kommer dragande med 3:dje riket behöver jag knappast påpeka att Göran har rätt...

Stilla er hunger för elektrisitet!
http://www.youtube.com/watch?v=9tzga6qAaBA

Thomas Palm sa...

Vet du vad de där dinosaurerna skulle användas till? Någon nöjespark?

Magnus sa...

Nej ingen aning faktiskt...

Thomas Palm sa...

Här mer dinosaurer:
http://scienceblogs.com/afarensis/2007/04/24/troodons_in_london/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...