tisdag, mars 27, 2007

Kommunfullmäktige

Enormt långt KF igår, kanske lika bra att vänja sig? Nå man kan i alla fall hoppas att Sossarna hålls kort när de drar iväg och börjar försöka föra in rikspolitik och diskussioner där ikring när de ska svara på frågor om vad man tänker göra i kommunen. Argumentet att det rikspolitiken på omvägar påverkar kommunen är så inibomben långsökt att det gör mig upprörd, det är hur enkelt som hälst att börja hitta beröringspunkter mellan alla möjliga rikspolitikiska frågor och kommunen och mötena skulle kunna bli oändligt långa. Men i KF är det kommunpolitik vi bör diskutera främst och avsteg bör bestraffas och jag vet att jag inte är ensam om att tycka detta.

Annars var det ett intressant möte, Luleås innerfjärdar som riskerar att ”försvinna” på grund av landhöjningen hoppas jag skall räddas. Min poäng är att det inte är några oöverkomliga hinder i vägen för att grundningen av fjärdarna ska stoppas. Därför bör utredningen breddas, fördjupas och påskyndas den har trotts allt pågått rätt länge nu. Att fördröja en höjning av vattenytan i innerfjärdarna som skulle stoppa grundningen riskerar bara att försvåra arbetet.

En lite smått underhållande sak är att Vänstern hela tiden måste gå upp och försvara sig mot rättvisepartiet socialisterna och till exempel förklara varför det är viktigt att inte spräcka en budget.

2 kommentarer:

Jonas Grafström sa...

Håller med mötet var fantastiskt långt, en paus för mer fika hade nog varit på sin plats runt kl 18.00 var ut i desperat jakt efter något ätbart vid den tiden och träffade på ca 15 ledamöter som satt och drack kaffe.

Marcus sa...

"En lite smått underhållande sak är att Vänstern hela tiden måste gå upp och försvara sig mot rättvisepartiet socialisterna och till exempel förklara varför det är viktigt att inte spräcka en budget."

Hahahaha!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...