lördag, januari 27, 2007

Mer klimat

Såg att Aqurette gått vilse i klimatet. Funderade först på om jag skulle orka skriva en längre förklaring i frågan men insåg att jag inte ids. Det är dessutom svårt att täcka frågorna utan att skriva en sisådär dryga tusen sidor.

Men kort då, Aquarette hävdar att EN publikation han hittat visar att koldioxidhalten inte följer temperaturen för 500 miljoner år sedan (tills nu), därför kan vi inte lita på dagens ”växthusteori”.

Det finns dock FLERA publikationer som går långt tillbaka i tiden dessa når olika slutsatser. Ergo, är att det verkar vara mycket svårt att konstruera något så långt tillbaka i tiden. Det finns också flera rekonstruktioner av ”växthusteorin” ingen som hävdar att den globala uppvärmningen inte delvis skulle vara orsakad av människan. Det helt logiska att det är mycket enklare att använda yngre data till att modellera klimatet än att försöka hitta spår för 500 miljoner år sedan som kanske säger oss något om koldioxid och det forna klimatet tycks inte gillas.

Men nu är det ju så att jorden inte alltid har sett ut som den gör, kontinenterna har legat på helt olika platser till exempel. Dessutom finns det andra faktorer som styr över klimatet och också andra gaser men detta falsifierar inte på något sätt teorin om att människan genom ökat utsläpp av koldioxid nu höjer medeltemperaturen på jorden. Givetvis är det också så att forskarna analyserar och försöker ta med sådant i sina modeller. Mer info om forntida rekonstruktioner kan man hitta här och här.

Aquarett vill inte lita på bilden man får av media, vilket jag tycker är klokt att kolla fakta är alltid bra. För att få en liten överblick av vad forskarna säger så kan man då läsa här och här.

Förövrigt så har Aquarett fått en kommentar som han publicerat om att DDT skulle vara förbjudet, vilket det inte är. Som sagt det är alltid bra att kolla fakta...

Diskussionen startade hos Marcus.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...