måndag, juli 31, 2006

Fler röster i melodifestivalen än i riksdagsvalet 2006?

Enligt aftonbladet är Sverige på väg utför rejält! OjOj hur skall detta sluta, det är nämligen så att Melodifestivalen drar ungefär 2 miljoner röstande, vilket alltså är fler än vad nästa stadsminister Fredrik Reinfeldt förmodas få i riksdagsvalet 2006. Tror ni mig inte? Kolla upp statestiken på SCB. (Inspiration av Dick)

Kan någon påminna mig varför jag inte köper Aftonbladet eller Expressen?


---------
Förtydligande
Moderaternas Ca 25% skulle ge ca 1,7 miljoner röster

lördag, juli 29, 2006

En vänster utan humor?

Saknar Ung Vänster allt vad känsla och humor heter? Eller hur ska man tolka följande artikel? Personligen tycker jag den är så dålig att jag inte ens ids svara på den, det skadar nog ung vänster mer än det hjälper ändå. Har alltid haft svårt för överdrivna ideologer, vare sig det är Vänsterpartister, Kristdemokrater eller något annat... de verkar allt som oftast sakna kontakt med omvärlden... och humor.

Om man nu ska vara lite lite lite seriös i alla fall, så kan man ju fråga sig när vänstern fick för sig att någon tar de på alvar när de pratar om demokrati? Så då bjuder jag på ett litet citat från deras hemsida.

”Det är omöjligt att förhandla med en rasistisk terrorstat som Israel. Kraven på att parterna ska förhandla blir allt mer absurda när Israel trappar upp våldet...

Vi kräver en bojkott av Israel. På samma sätt som omvärlden införde sanktioner mot Apartheidregimen i Sydafrika borde omvärlden idag införa sanktioner och blockader mot den rasistiska staten Israel. Vi vill se Israel isolerat, inte Palestina.
Vi vill se att handelsavtal bryts. att stora butikskedjor, som Coop Forum och ICA Kvantum, bojkottar israeliska varor så vi kan köpa frukt som inte odlats på ockuperad och blodsbesudlad mark.


Den svenska utrikespolitiken har länge varit oförsvarligt flat och den här gången är inget undantag. Passiviteten är väldigt oroande; det är med vår tystnad dessa övergrepp kan fortgå.


Vi vill se en svensk utrikespolitik som står upp för de mänskliga rättigheterna och fördömer Israels ockupation av Palestina och invasion av Libanon. Det är dags för Sverige att ta ställning för Palestinas och Libanons rätt till nationellt självbestämmande.”

Jenny GrannasSå blir en svår fråga självklar för ung vänster, demokratin Israel till den enda boven och de av världen utnämnda terroristerna nämns inte... Man behöver ju inte påminna sig själv att det inte varit Israel som historiskt konstant vägrat förhandla. För att inte nämna Vänsterns vurmande för andra diktaurer som Kuba och Sovjetunionen...

Att vara Ung och Vänster har aldrig varit hippt, bara en ursäkt för att få dricka rödvin.

Åter i livet

Happ då är jag åter efter data problem, semester och begravning...

onsdag, juli 12, 2006

Vänster - Media?

Frågan har tidigare berörts och även om jag inte skrivit om de senaste rönen står jag fast vid mitt tidigare intryck. Att en klar majoritet av journalisterna häckar på vänsterkanten sätter spår i nyhetsrapporteringen. Kanske inte så konstigt egentligen att journalister har en benägenhet att rösta till vänster, ja i alla fall inte konstigare än att ekonomer och företagare röstar till höger. Det jag ogillar är att det är så många som har en omvänd syn på saken, media är högervridna... Det är helt enkelt inte sant.

Nu till det jag tänkte länka om, RPM fortsätter att göra viktiga reflektioner. Denna gång på Expressens sida 4a , hur kan TV4:a ha anställt två vänstermänniskor till partiutfrågningen? Naivitet eller vill man påverka valet?

måndag, juli 10, 2006

Depeche Mode

Så har man landat efter DM konserten, en helt klart bra show. Vi hamnade kanske lite för långt tillbaka för att kunna njuta till 100% men jag ger den ändå en 4a. Precis som många andra recensenter... (aftonbladet ändrade förövrigt sitt betyg från 5a till 4a)

DM verkar i alla fall ha börjat förstå hur nätet ska fungera... innan konserten så ”fildelade” jag senaste plattan från DM med en kompis för att lyssna in mig och se om den var bra. Och givetvis... den var bra, jag köper den och åker på deras konsert. Sen lägger DM ut Konserten på nätet så man kan ladda hem eller köpa en skiva med den på. Det finns givetvis också att köpa DVD från andra framträdanden och så har man helt plötsligt fått in massa pengar trots fildelningen...

Zidane, No Coments

torsdag, juli 06, 2006

Creative Commons

”Creative Commons (CC) grundades 2001 med syfte att hjälpa människor som skapar att dela med sig (helt eller delvis) av sina skyddade verk. Detta genomförs rent praktiskt genom ett enkelt system av licenser. Upphovsmannen väljer vilka rättigheter hon eller han vill behålla och får en licens som passar hennes eller hans önskemål.”

Innan jag åker ner till storstan för att se DM lira tänkte jag kort kasta mig in i fildelar debatten... det är svårt att göra det kort, men ungefär så här.

Den är inte svart och vit, ny teknik har hela tiden tvingat oss att anpassa lagstiftningen. Exempel på detta är till exempel Videon, Kameran, Radion... på ena sidan har det alltid funnits en förlorare som inte vill se den nya tekniken i sin fulla kraft, på den andra sidan de som vill använda tekniken de som vill föra samhället framåt. Ni har säkert redan kommit på att jag vill föra samhället framåt.

Ok det är att hård dra det och tyvärr känns det som att debatten i Sverige helt har missat vad som håller på att hända. Nästan helt okritiskt accepterar man att material skyddas längre än en mansålder, man accepterar att den nya tekniken stryps av regleringen som hindrar kreativitet och jobb. Men det är inget lätt område... det vill jag nog påpeka. Förhoppningsvis kommer jag att få mer tid framöver att skriva...

I ett försök att ge folket tillgång till historien och kultur på ett sådant sätt som den var förut har Creative Commons bildats. Ett sätt att visa hur det skulle kunna funka, ett alternativ till den överdrivna lagstiftning vi har nu.

ARGH! Så många idéer och så lite tid!onsdag, juli 05, 2006

Ställ Tyskland till svars!

Ok... Tyskarna slog ut oss ur VM som om inte det var nog så gick dom sen och förlorade mot Italien... hmm ok allt det där går att förklara men detta...!?!? nu får det vara nog, jag kräver svar av tyskarna!

Dicks okunnighet

Ibland retar det mig... att jag inte vet om det är okunnighet eller nonchalant överdrivande från Dick Erixon när han står för sådana här lustigheter.

”Händelsen visar att vi människor klarar oss ganska illa utan modern teknik och oljedrivna motorer.”


Det hela handlar om miljöaktivister som räddats av en isbrytare... som förmodligen inte DRIVS på olja... och vad har OLJE drivna motorer med MODERN teknik att göra?

All reklam är bra reklam?

Well, det var inte texten som jag hoppats att få in i kuriren... men man kan ju i alla fall hoppas på mothugg!

tisdag, juli 04, 2006

Persson sätter kvinnorna på bullbak?

Att N(S)D:s ledarsida gör allt för att hamra fast den felaktiga bilden att Kristdemokraterna vill behålla kvinnan bakom spisen känns föga förvånande. Mer intressant är det att notera att det var socialdemokraternas kvinnoförbund som sålde kaffe och bulla medan mister Persson höll tal i Almedalen!

måndag, juli 03, 2006

Kristdemokratiskt Riksting


Så var Rikstinget i Göteborg över, får väll säga att det är lite blandade känslor man tagit med sig hem i år. Själva iden om att korrekturläsa texter och komma med kritik till partistyrelsen föll inte väl ut, det blev grötigt och svårt att veta vad som verkligen gällde. Dessutom så var många av styckena så löst skrivna att partistyrelsen har enorma frihetsgrader för hur man vill tolka dessa.

Vi får dock vara relativt nöjda från Norrbotten då både frågan om Kommunalpolis och finansiering av skoterleder gick våran väg. Lite obegripligare var några andra småsaker, som att man inte ändrade rubriken Nej, till trängselskatt fast stycket under inte alls handlade om något Nej till trängselskatt... rikstinget måste ha fått solsting under den omröstningen.

Blev också förvånad över att partistyrelsen fick igenom sin luddiga text där man vill utlokalisera delar av universitet och högskolor till förorterna. Efter ändringar skulle endast detta tillåtas om det inte försämrade spjutspetskompetensen... VA? Ah oh... hmm Vem ska bestämma om dessa ändringar är det politiker som ska gå in och splittrar upp institutioner som man känner för? Eller är det högskolan själv som ska bestämma hur detta ska göras? Vem kom med detta luddiga och korkade förslag och hur kunde det gå igenom? Om inte förtydliganden kommer från partistyrelsen får man nog räkna med att det inkommer några motioner om det till nästa år.

Annars får man nog säga att själva tillställningen flöt bra. Maten var tyvärr inte alls bra, men det vägdes upp av den fina lokalen och det underbara vädret. Att man lyckades lägga tinget samtidigt som fotbolls VM och Robin Williams konsert var mindre lyckat, vad tänkte man på?

Anders Wijkman höll ett föredrag som i stort handlade om växthuseffekten, ett bra föredrag med endast ett fåtal fel på den naturvetenskapliga delen, vilket är berömvärt då den är oerhört komplex. Föredraget var mycket uppskattat bland alla jag han prata med och många verkar inte riktigt ha förstått det här med växthuseffekten tidigare (inte ens i mitt eget distrikt... jag måste nog skärpa mig...). Tyvärr drog de en del ljus på hur dåligt förberedd Alliansen är i miljöfrågorna... vi får hoppas att det blir bättre innan valet. Något jag har lite svårt att förstå är alla kritiker som vill få Anders Wijkman att avgå bara för att han står för det han säger... hans linje går inte alls på tvärts med partiet och när man såg omröstningarna i rikstinget så tyder heller inte dessa på att till och med hans radikalare delar skulle sakna stöd... nej RPM och ni andra... gör er hemläxa bättre!

Det största minnet var nog ändå när Sandra Dalberg efter sina uppträdanden och sköna kamplåt för kristdemokraterna ber Göran Hägglund komma upp på scenen så att han kan få hennes autograf... på medlemskortet. Wohow, en stark värvning för norrland åtminstone! Det var något jag inte väntat mig faktiskt, men riktigt kul... Välkommen Sandra!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...