torsdag, februari 23, 2006

SSU:s dockhussåpa

Några insändare har hunnit bli publicerade sedan sist, här är den senaste...

MEDLEMSFIFFEL och krogskandaler – vem behöver dockhussåpor när vi har ett socialdemokratiskt ungdomsförbund?

Jag kan inte annat än hålla med kristdemokraternas ordförande Göran Hägglund om att vi behöver mer civilkurage i vårt samhälle.
Utan att gå händelserna i förväg kan man inte låta bli att förundras över SSUs uttalanden efter cirkusen kring SSUs ordförande Anna Sjödin. Hon kan vara oskyldig och ska så betraktas tills hon blivit dömd. Men uttalandena efter händelsen är svårare att smälta.
”Det är något vi kommer att ta upp vid med justitie-minister Thomas Bodström på ett möte på onsdag som vi har inbokat sedan länge för en annan sak”, säger SSUs pressekreterare.
Verkar som att vi är inne i en dålig spiral
Ja, ska man leva upp till maktfullkomligheten hos sina äldre partikamrater där utnämningsmakten främst används till att ge rätt troende jobb är det till att börja tidigt?
Jag är själv ingen nykterist och har full förståelse för att även politiker vill kunna gå ut och ta en öl på korgen. Men frågan är, och kommer att vara, hur lämpligt SSU-gänget uppträdde på krogen.
Ska man som förebild inte avstå från situationer som kan urarta? Speciellt när man börjar närma sig 30?
Jag har sett fester bland både höger- och vänsterkantens ungdomsförbund urarta. Detta var en av anledningarna till att jag valde KDU på den tiden det begav sig. Det verkar som att vi är inne i en dålig spiral där civilkurage och förebilder allt mer blir en bristvara.
Skyldiga att bistå en medmänniska i nöd
Vem blir inte illamående av att mötas av 15- och 14-åringar som står utanför stadens affärer och ber om att få cigaretter och öl?
Vem försöker inte stoppa misshandel på öppen gata inför stora mängder åskådare?
Tydligen inte alla.
Kristdemokraterna fick mycket kritik för sin vilja att lagstifta om att alla ska vara skyldiga att efter förmåga bistå en medmänniska i nöd. Inte riskera sitt liv, men vara skyldiga att göra något.
Men i ett samhälle där man, som busschafören Nikolai, hotas med avsked av sin arbets-givare efter att man stoppat en misshandel förstår jag inte kritiken.
Vi måste försöka bryta denna inställning.

söndag, februari 19, 2006

Söndag=Humor?

  • Fortsätter utan att dra så mycket politik... kan kort säga att norrbottens riksdagslista är klar för Kristdemokraterna och det gick som vi ville med Anders Pettersson från Boden på första plats. En kompetent politiker med fötterna på jorden. Om det inte blir omflyttningar så står yours truly längst ned på listan...

    En av mina favoriter nu på nätet!
    Cowbell

    När vi ändå är inne på ko-tema... MadCow

lördag, februari 18, 2006

På allmän begäran

Mjukstartar bloggen med ett litet citat från Eric Cartman;

”Cartman: Maury, I am out of control. Yeah, I use drugs. I can do what I waunt, biatch! Yeah, I have sex, and I don't use protection! It's my hot body; I'll do what I waunt! I don't go to school and I kill people! What-evah! I'll do what I waunt!”


Ja se dagens ungdom…

Stan: Hey, do you know where I can find the clitoris?
Cartman: What is that like finding Jesus or something?

Valrörelsen har startat…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...