tisdag, december 26, 2006

Julsaga

Uja, vinterkräksjukan kom som en mindre rolig present på julaftonsnatten, men nu törs man i alla fall röra på sig igen. Annars var böcker vad jag gav mest på julafton och här har ni två jag kan rekommendera om man är lagd åt det hållet.

Ja, åsså julsagan om tomten och de fildelande barnen. Jag blir mer och mer säker på att försöken att stoppa fildelningen på det sätt som nu äger rum aldrig snart kommer att falla samman.

3 kommentarer:

Anonym sa...

http://blogg.aftonbladet.se/1/perma/218519/

Erik Nyström sa...

Det kommer aldrig vara möjligt att stoppa den, enligt Bodström och Pontén, olagliga fildelningen. Det är omöjligt att kontrollera dataflödet av ettor och nollor som ständigt är i omlopp runtom i världen.

Internet är uppbyggt på ett sätt som skapar informationsfrihet och det går inte att kombinera med kontrollerad fildelning. Henrik Pontén får väl tillsammans med antipiratbyrån och Bodström ta tjänstledigt från sina nuvarande jobb och börja utveckla ett helt nytt "Internet", dra kablage över atlanten och starta nya ISPs som kontrolleras av staten. Självklart kommer bandbredden vara grymt begränsad eftersom alla flöden först måste passerad Bodströms servrar, där det måste behandlas och godkännas.

Det roliga i det hela är väl att Bodström inte hade brytt sig om att sätta dit fildelarna för att stödja företagen, utan snarare plockat ut en särskild skatt för de som skickar och tar emot olagliga filer. Det är ju mycket enklare.

Magnus sa...

Det som är lite skrämmande är att det i en del länder börjat gå mot mer och mer kontroll och förbud. det värsta som kan hända antar jag är ett par år med hårdare regler och straff och slöseri med resurser och skattpengar. Innan man börjar förstå att det inte leder någonstans utan bara slöarner ekonomin.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...